Izrada poslovnih planova

Što je to poslovni plan

Poslovni plan je dokument koji detaljno definira ciljeve tvrtke i kako planira postići svoje ciljeve. Poslovni plan je pisana mapa puta za tvrtku s marketinških, financijskih i operativnih stajališta. 

Poslovni plan važan je dokument namijenjen vanjskoj i internoj publici tvrtke. Na primjer, poslovni plan koristi se za privlačenje ulaganja, također može pomoći u osiguravanju kreditiranja od financijskih institucija, a u ovom slučaju služi za subvencioniranje početka budućeg poslovanja.

Iako su posebno korisni za nove tvrtke, svaka bi tvrtka trebala imati poslovni plan. U idealnom slučaju, plan se periodično pregledava i ažurira kako bi odražavao ciljeve koji su ispunjeni ili su se promijenili. Ponekad se stvara novi poslovni plan za poslovanje koje je odlučilo krenuti u novom smjeru.

Uz sami poslovni plan izrađujemo i dodatnu popratnu dokumentaciju (pisma namjere, predugovore i ugovore, s.w.o.t. analizu, cjenik proizvoda/usluga, CV i dr. ovisno o individualnim potrebama) kako bi poslovnu ideju prikazali potpunu i u cijelosti.

Rezervirajte termin besplatnog savjetovanja i kroz informativni razgovor proći ćemo kroz Vašu
poslovnu ideju i zajedno osmisliti priču Vašeg budućeg poslovanja.

Javite nam se